Book Tag: Leesgewoontes

Deze tag vond ik op ChapterLilaRia. Ik heb de vragen wel even vertaald naar het Nederlands.

hoekje op de bank boekenlegger viooltjes

1. Heb je een bepaalde plek waar je leest?
Ja, in het hoekje van onze hoekbank, vlakbij een verwarming.

2. Heb je een boekenlegger of gewoon een stukje papier?
Ik heb een speciale boekenlegger, geborduurde viooltjes. Ooit gekocht op de kunstmarkt in Doorn.

3. Kan je zomaar stoppen met lezen of lees je eerst het hoofdstuk uit?
Ik lees eerst het hoofdstuk uit.

4. Eet of drink je tijdens het lezen?
Soms een kopje thee, maar dan moet ik wel opletten dat de thee niet te sterk wordt, ik zou zo het zakje vergeten er uit te halen of de thee wordt te koud omdat het maar blijft staan. Een stukje chocolade tijdens het lezen is altijd fijn.

5. Multitasking: Muziek of tv tijdens het lezen?
Vaak staat er wel muziek aan tijdens het lezen, gewoon 3FM. Als de televisie aanstaat kan ik me niet echt goed op een boek concentreren.

6. Een boek per keer of meerdere tegelijk?
Een boek te gelijk, anders wordt het wel helemaal verwarrend met al die verhaallijnen doorelkaar.

7. Lees je thuis of overal?
Het meest lees ik thuis maar soms ook met mijn e-reader in de trein. Alleen kom ik in de trein vaak bekenden tegen en dan lees ik natuurlijk niet en soms is uit het raam van de trein kijken ook wel erg rustgevend. Op vakantie kan ik ook tig boeken lezen. Heerlijk!

8. Lees je hardop of stilletjes in je hoofd?
Ik lees gewoon stilletjes.

9. Lees je vooruit (bijvoorbeeld alvast het laatste hoofdstuk)?
Nee, dan is het toch niet spannend meer om verder te lezen?

10. Breek je de rug van het boek of houd je het liever nieuw?
Ik probeer een boek het liefst nieuw te houden. Soms kan het niet anders, maar dat vind ik zo zonde. Ezelsoren in bibliotheekboeken wil ik ook weer goed vouwen.

11. Schrijf je in je boeken?
Neee! Absoluut niet. Ook niet in de vele kookboeken die ik heb.

Hieronder staan alle vragen op een rijtje! Vul je ook de book tag in?

1. Heb je een bepaalde plek waar je leest?
2. Heb je een boekenlegger of gewoon een stukje papier?
3. Kan je zomaar stoppen met lezen of lees je eerst het hoofdstuk uit?
4. Eet of lees je tijdens het lezen?
5. Multitasking: Muziek of tv tijdens het lezen?
6. Een boek per keer of meerdere tegelijk?
7. Lees je thuis of overal?
8. Lees je hardop of stilletjes in je hoofd?
9. Lees je vooruit (bijvoorbeeld alvast het laatste hoofdstuk)?
10. Breek je de rug van het boek of houd je het liever nieuw?
11. Schrijf je in je boeken?


2 reacties op “Book Tag: Leesgewoontes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult