Ploggen 2 Maart 2014: Weer naar huis maar eerst …

Laatste deel van de plog van ons weekendje weg. Deel 1 en deel 2 staan inmiddels al even online. Vandaag gaan we naar de start van de tweede wielerklassieker van het weekend: Kuurne-Brussel-Kuurne, gaan we nog langs onze vrienden van Chalet Gruyère en dan is het toch weer tijd om huiswaarts te gaan.

Schoenen staan klaar, ontbijtDiep geslapen vannacht en gelukkig is de hoofdpijn weg. Schoenen aantrekken, het ontbijt wacht beneden.

Tassen gepaktDe tassen zijn bijna allemaal ingepakt, niets vergeten? Volgens mij niet.

leuk Enaamse abdijlikeurKijk eens hoe aardig. Deze Enaamse abdij likeur ‘Liquer des Moines’ kregen we van onze gastvrouw Katrien van ’t Huys van Enaeme.

nog even wat in het gastenboek geschrevenNatuurlijk ook nog wat in het gastenboek geschreven, hopelijk ontvangt deze B&B nog vele gasten. Wat ons betreft is dit zeker een aanrader!

brouwer radioOp naar de Paardenrenbaan van Kuurne waar de start is van de tweede wielerklassier dit weekend, Kuurne-Brussel-Kuurne. Al luisterend naar Radio Brouwer (op de parkeerplaats van dit radiostation hadden we gisteren de auto geparkeerd).

in Doorn?Ons navigatiesysteem brengt ons via Doorn naar Kuurne. Heel toevallig ben ik in Doorn geboren, alleen dan wel in Nederland. Dit is de Belgische Doorn. Best grappig om doorheen te rijden.

een kasseistrookOns navigatiesysteem vind het leuk om ons via bijzondere straatjes te laten rijden. Een kasseistrook…. die zijn toch alleen voor de wielrenners tijdens de koersen, niet voor VW Upjes…?

Albert Heijn in BelgieBest vreemd om in België een Albert Heijn tegen te komen. Wanneer komt dan bijvoorbeeld de DelHaize naar Nederland. Beetje uitwisselen van supermarkten mag best!

geparkeerd op de NajaarswegEven een foto van de straatnaam waar we de auto hebben geparkeerd hebben, zo kunnen we hem makkelijk terugvinden met de TomTom op onze iPhone. Gelukkig niet nodig gehad want we stonden erg dichtbij de start.

Je kan dus zomaar een renpaard tegenkomenJe kan dus zomaar een renpaard tegenkomen op de weg richting de parkeerplaats van de paardenrenbaan in Kuurne.

paarden in de weiVlakbij de paardenrenbaan stonden de paarden nog lekker in de wei en zie eens hoe heerlijk de zon schijnt.

de stallen bij de Paardenrenbaan in KuurneLege stallen bij de paardenrenbaan van Kuurne.

busje vol bierDeze VW bus stond bij de start, er staan in ieder geval genoeg vaatjes bier klaar. De start is in Kuurne, maar de finish ook.

karikaturenKarikaturen van bekende wielrenners bij het podium waar de ploegenpresentatie werd gehouden.

ploegen presentatieDe ploegenpresentatie dus.

Michel Wuyts en Roy CurversMichel Wuyts (de stem tijdens het wielrennen op Sporza) interviewt Roy Curvers van Giant-Shimano.

Een stukje parcours KuurneOp weg naar Menen reden we nog een stukje over het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne.

De finishDe finish… het duurt nog wel even voordat de wielrenners hier arriveren.

Chalet GruyereHet was weer veel te lang geleden, maar we zijn er weer bij onze vrienden van Chalet Gruyère.

Nieuw bord bij chalet gruyèreHé een nieuw bord bij de ingang van het restaurant.

ZwitsersZoals je ziet heeft het restaurant een Zwitserse uitstraling.

ZwitsersHet buffet staat inmiddels klaar, naast ons waren ook nog andere gasten aanwezig die een hapje kwamen eten.

Fondue BressaneWij kregen een fondue bressane, laat Britt dit nu heel graag hebben willen eten dit weekend. Wat een mazzelaar! Michel en ik hebben natuurlijk ook lekker gegeten van de fondue.

Kennedy TunnelDe Kennedy-tunnel in Antwerpen bereikt, veel kruizen en snelheidslimieten op de borden. Lijkt net een landingsbaan op de kop met al die lampen.

theeNadat we Britt weer naar huis hebben gebracht, bij ons thuis nog even thee en koffie gemaakt. Genoeg gereisd vandaag!

Kookboeken de lekkerste burgers en  mijn recepten met kaas uit ZwitserlandNog even bladeren door mijn nieuwste kookboeken: De lekkerste burgers en Mijn recepten met kaas uit Zwitserland. Het laatste kookboek kreeg ik van Christiaan, leuk hè?

toilettasjeHet toilettasje uitpakken en tandenpoetsen.

Trollbeads in de knoopEen wirwar van Trollbeads.

eigen bedjeHeerlijk weer in mijn eigen bed! De mini-vakantie is weer afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *