Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop

ploggen76 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Tijd voor een nieuwe plog! Vandaag stond er namelijk iets leuks op de planning: de Dr. Oetker taartworkshop. Gaat het mij lukken om er iets van te maken? Bakken lukt me wel, maar van het versieren met rolfondant heb ik geen kaas gegeten. Ik ben dus benieuwd naar alle tips en tricks! Kijk mee wat ik verder vandaag heb beleefd.

ploggen77 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
De dag begon met een groot glas melk.

ploggen78 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Terwijl iedereen nog sliep, het boodschappenlijstje maken. Dit lijstje kreeg ik alvast door voor de sushi die we zondag gaan maken. Hebben ze dit eigenlijk wel bij de Appie?

ploggen79 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Omdat ik veel te vroeg wakker werd (en Michel nog niet), even lekker lezen. Hier lees ik de Libelle Lekker. Een Vlaams kookmagazine welke ik graag lees.

ploggen80 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Toch wat kleur bij mijn grijze outfit van vandaag en het grijze weer wat voorspelt is vandaag.

ploggen81 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Het boodschappenlijstje maken is gelukt, Michel is wakker dus samen naar de Albert Heijn om boodschappen te doen.

ploggen82 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Ontbijt met een kopje thee, een ham-kaas croissantje en daarbij bladeren door de nieuwe Flair en Viva. Heerlijk zo’n zaterdagochtend.

ploggen83 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Omdat ik tijdens lunchtijd aan het reizen was, een lunchpakketje gemaakt. Niet in een broodtrommeltje maar in mijn Boc’n Roll. Scheelt weer ruimte in mijn tas straks als de lunch op is.

ploggen84 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Michel bracht me naar Veenendaal-De Klomp. Vanaf daar ging de trein rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Dus fijn geen overstappen en dergelijke.

ploggen85 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Zonder vertraging gearriveerd in Amsterdam! Hallo Amsterdam Centraal! Wat is het trouwens nog een bouwput rondom en in Amsterdam Centraal station.

ploggen86 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Het mooie, bijna zomerse weer in maart heeft plaats gemaakt voor meer Hollandser weer. Wolken met zon.

ploggen87 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Hier moet ik dus zijn, onder de sporen en tussen de bogen bij Taart je Taart. Hier ga ik de Dr. Oetker taartworkshop volgen met nog een aantal bloggers.

ploggen88 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Het logo van Taart je Taart mag natuurlijk niet ontbreken.

ploggen89 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Het Dr. Oetker assortiment waar we vandaag gebruik van gaan maken.

ploggen90 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Zo leuk al die attributen om de taart mee te versieren.

ploggen91 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Schort, taart en botercrème staat allemaal aan klaar. Schort om en aan de slag!

ploggen92 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
De taart was al doorgesneden, gelukkig maar want daar ben ik zo onhandig mee.

ploggen93 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
De taart ingesmeerd met botercrème. Gelijk een tip: fruit tussen je taart. Maak dan een dijkje van botercrème zodat je fondant het fruit niet raakt. Raakt de fondant het fruit wel dan lost de fondant op.

ploggen94 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Roze fondant werkte dus niet lekker (ik was niet de enige met problemen) en ik was niet snel genoeg (ik mis wat kracht in mijn handen. Het fondant was dus nog te dik en had enorme scheuren…

ploggen95 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Dan die scheuren maar versieren met nog meer fondant. Nou toch nog best opgelost al zeg ik zelf.

ploggen96 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
De finishing touch met wat gekleurd suiker.

ploggen97 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Veilig in een doos klaar voor de terugweg. Komt vast wel heel thuis aan!

ploggen98 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Dag Amsterdam, tot een volgende keer. Samen met Desiree van Sweet Happinez , gezellig! Ik had ook nog eens een rechtstreekse trein naar Veenendaal en helemaal fijn was dat Michel me ook weer ophaalde van het station. Op naar de pannenkoeken.

ploggen99 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Thuis kan ik al de geleerde tips & tricks nog eens uitproberen. Het fondant rollen voor de taart mag Michel of Britt doen. De versiersels doe ik dan wel (samen met Britt). Lijkt me een goede oplossing voor gescheurde fondant problemen.

ploggen100 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Toen ik thuis kwam was Britt pannenkoeken aan het bakken, daar was ze samen met Michel aan begonnen. Fijn!

ploggen101 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Wat een stapel pannenkoeken is het geworden. Moet dat allemaal op?

ploggen102 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Lekker veel dingen voor op de pannenkoek. Mijn favoriet? De stroop en Luikse stroop. En hoe leuk is die Nutella pot met gepersonaliseerd label…

ploggen103 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Omdat ik te vroeg was in Amsterdam was ik via de Haarlemmerdijk gelopen. Daar kwam ik een boekwinkel tegen en ben ik nog even op zoek gegaan naar een boek met informatie voor mijn mini-moestuin. Ik heb het laten inpakken, een cadeautje voor mijzelf en wat een leuk cadeaupapier! Voorzichtig uitpakken dus. Leuk eigenlijk dat cadeaupapier zonder allerlei logo’s van grote winkelketens, maakt het wat persoonlijker. Kleine winkeltjes zijn gewoon leuk!

ploggen104 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Het boek wat ik kocht was Groenten en Fruit in Potten en Bakken van Jo Whitingham.

ploggen105 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Bij gebrek aan leuke tv alvast mijn mini-agenda voor 2015 geknipt. Later bleek Top Gear in Birma toch weer erg grappig te zijn. Even lachen.

ploggen106 Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop
Yes, ik kan slapen want het spelletje Solitaire heb ik weer uitgespeeld.


2 reacties op “Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Apple Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Nicci French Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult Yunomi