Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop

15 maartTijd voor een nieuwe plog! Vandaag stond er namelijk iets leuks op de planning: de Dr. Oetker taartworkshop. Gaat het mij lukken om er iets van te maken? Bakken lukt me wel, maar van het versieren met rolfondant heb ik geen kaas gegeten. Ik ben dus benieuwd naar alle tips en tricks! Kijk mee wat ik verder vandaag heb beleefd.

melkDe dag begon met een groot glas melk.

boodschappenlijstje brittTerwijl iedereen nog sliep, het boodschappenlijstje maken. Dit lijstje kreeg ik alvast door voor de sushi die we zondag gaan maken. Hebben ze dit eigenlijk wel bij de Appie?

lezenOmdat ik veel te vroeg wakker werd (en Michel nog niet), even lekker lezen. Hier lees ik de Libelle Lekker. Een Vlaams kookmagazine welke ik graag lees.

gekke sokkenToch wat kleur bij mijn grijze outfit van vandaag en het grijze weer wat voorspelt is vandaag.

boodschappen doenHet boodschappenlijstje maken is gelukt, Michel is wakker dus samen naar de Albert Heijn om boodschappen te doen.

flair viva croissantjeOntbijt met een kopje thee, een ham-kaas croissantje en daarbij bladeren door de nieuwe Flair en Viva. Heerlijk zo’n zaterdagochtend.

lunchpakketjeOmdat ik tijdens lunchtijd aan het reizen was, een lunchpakketje gemaakt. Niet in een broodtrommeltje maar in mijn Boc’n Roll. Scheelt weer ruimte in mijn tas straks als de lunch op is.

veenendaal de klompMichel bracht me naar Veenendaal-De Klomp. Vanaf daar ging de trein rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Dus fijn geen overstappen en dergelijke.

hallo amsterdam centraalZonder vertraging gearriveerd in Amsterdam! Hallo Amsterdam Centraal! Wat is het trouwens nog een bouwput rondom en in Amsterdam Centraal station.

donkere wolken en zon, Hollands weerHet mooie, bijna zomerse weer in maart heeft plaats gemaakt voor meer Hollandser weer. Wolken met zon.

Tussen de bogen, taartje taartHier moet ik dus zijn, onder de sporen en tussen de bogen bij Taart je Taart. Hier ga ik de Dr. Oetker taartworkshop volgen met nog een aantal bloggers.

logo taart je taartHet logo van Taart je Taart mag natuurlijk niet ontbreken.

Dr. Oetker assortimentHet Dr. Oetker assortiment waar we vandaag gebruik van gaan maken.

allerlei attributenZo leuk al die attributen om de taart mee te versieren.

Alles staat afgedekt klaarSchort, taart en botercrème staat allemaal aan klaar. Schort om en aan de slag!

de taartDe taart was al doorgesneden, gelukkig maar want daar ben ik zo onhandig mee.

de taart met botercremeDe taart ingesmeerd met botercrème. Gelijk een tip: fruit tussen je taart. Maak dan een dijkje van botercrème zodat je fondant het fruit niet raakt. Raakt de fondant het fruit wel dan lost de fondant op.

help scheurenRoze fondant werkte dus niet lekker (ik was niet de enige met problemen) en ik was niet snel genoeg (ik mis wat kracht in mijn handen. Het fondant was dus nog te dik en had enorme scheuren…

toch nog goed gekomenDan die scheuren maar versieren met nog meer fondant. Nou toch nog best opgelost al zeg ik zelf.

finishing touchDe finishing touch met wat gekleurd suiker.

taartvervoer in doosVeilig in een doos klaar voor de terugweg. Komt vast wel heel thuis aan!

dag amsterdamDag Amsterdam, tot een volgende keer. Samen met Desiree van Sweet Happinez , gezellig! Ik had ook nog eens een rechtstreekse trein naar Veenendaal en helemaal fijn was dat Michel me ook weer ophaalde van het station. Op naar de pannenkoeken.

oetker goodiebagThuis kan ik al de geleerde tips & tricks nog eens uitproberen. Het fondant rollen voor de taart mag Michel of Britt doen. De versiersels doe ik dan wel (samen met Britt). Lijkt me een goede oplossing voor gescheurde fondant problemen.

britt en michel pannenkoeken bakkenToen ik thuis kwam was Britt pannenkoeken aan het bakken, daar was ze samen met Michel aan begonnen. Fijn!

een hele stapel pannenkoekenWat een stapel pannenkoeken is het geworden. Moet dat allemaal op?

en natuurlijk dingen voor op de pannenkoekenLekker veel dingen voor op de pannenkoek. Mijn favoriet? De stroop en Luikse stroop. En hoe leuk is die Nutella pot met gepersonaliseerd label…

cadeautje voor mezelfOmdat ik te vroeg was in Amsterdam was ik via de Haarlemmerdijk gelopen. Daar kwam ik een boekwinkel tegen en ben ik nog even op zoek gegaan naar een boek met informatie voor mijn mini-moestuin. Ik heb het laten inpakken, een cadeautje voor mijzelf en wat een leuk cadeaupapier! Voorzichtig uitpakken dus. Leuk eigenlijk dat cadeaupapier zonder allerlei logo’s van grote winkelketens, maakt het wat persoonlijker. Kleine winkeltjes zijn gewoon leuk!

groenten en fruit in potten en bakkenHet boek wat ik kocht was Groenten en Fruit in Potten en Bakken van Jo Whitingham.

agenda knippenBij gebrek aan leuke tv alvast mijn mini-agenda voor 2015 geknipt. Later bleek Top Gear in Birma toch weer erg grappig te zijn. Even lachen.

gewonnenYes, ik kan slapen want het spelletje Solitaire heb ik weer uitgespeeld.

2 gedachten over “Ploggen 15 Maart 2014: Dr. Oetker Taartworkshop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *