Ploggen 1 Maart 2014: Eerste koersdag

Deel twee van ons “weekendje weg plog”. Deel 1 heb je hier al kunnen lezen en deel 3 volgt vrijdag. Vandaag de opening van het wielerseizoen in België. De Omloop het Nieuwsblad stond op het programma. Eerst de dames en daarna de heren. Natuurlijk hadden we tijd genoeg en zijn we eerst nog even naar Oudenaarde geweest. Kijk in ieder geval mee wat we vandaag, zaterdag 1 maart, hebben meegemaakt.

Pluk de dagCarpe Diem, oftewel pluk de dag. Helaas niet zo lekker geslapen als ik had gehoopt. Vreemd bed is toch altijd lastig.

nog donker en grijs buitenUitzicht uit onze kamer op de kerk van Ename, eigenlijk weinig van de kerkklokken gehoord.

even wat lezenTerwijl iedereen bezig was, zelf even lekker wat gelezen.

ontbijt!Tijd voor een uitgebreid ontbijt bij onze bed & breakfast ’t Huys van Enaeme. Heerlijk, zou wel vaker zo uitgebreid willen ontbijten. Verse broodjes van de bakker en een yoghurt toe. Niet verkeerd.

naar Oudenaarde, in de Vlaamse Ardennen dusEven kijken in Oudenaarde. Het ligt dus in de Vlaamse Ardennen. Het is inderdaad best heuvelig.

Eddy Merkcx auto Centrum ronde van VlaanderenDeze oude ploegauto van Eddy Merckx staat voor het Centrum Ronde van Vlaanderen, een museum met alles rondom de Ronde van Vlaanderen en het wielrennen.

stadhuis OudenaardeHet is best wel druilerig vandaag, jammer.

chocolade winkeltjeAllerlei paaschocolade in de etalage van deze chocolatier in Oudenaarde.

FireflyDit flesje met de Engelse vlag en een corgi op de dop van Firefly is toch wel heel leuk! Gezien bij Culi’s verswinkel in Oudenaarde.

Eten in Brasserie FlandrienEten bij Brasserie de Flandrien. Je kijkt je ogen uit, zeker als wielerliefhebber, shirts, bidons, fietsen en noem maar op door de hele brasserie.

WortelsoepjeBritt en ik kozen voor een gezond huisgemaakt wortelsoepje.

Op naar de WolvenbergNog een lege wolvenberg.

Eerst de dames, de wedstrijd auto is er alDe eerste wedstrijdauto is gearriveerd. De Omloop het Nieuwsblad is nu hier ook begonnen.

kopgroep damesKopgroep dames in zicht. Ook de uiteindelijke winnares, Amy Pieters, fiets in deze kopgroep.

de achtervolgende groepEen achtervolgend groepje, daarna volgden er nog meer.

Soms is hulp wat nodigSoms was er ook wat hulp nodig. Doe het maar eens na al die heuvels over fietsen. Ik red er nog geen een.

hoofdpijnHelp, de hoofdpijn zet steeds meer door. Gelukkig is onze b&b dichtbij de Wolvenberg en waren we zo in onze kamer. Dan maar en paracetamol.

Dan maar op tv kijkenMichel en Britt gingen snel weer terug naar De Wolvenberg om de heren te bekijken. Ik bleef lekker op de bank en keek of ik ze weer kon terug zien op tv (ja dus!). Karl Vannieuwkerke blijft overigens wel hardnekkig Omloop het Volk roepen. Zo heette deze klassieker vroeger, maar nadat de krant Het Volk is gestopt is het alweer jaren Omloop het Nieuwsblad.

en de magazines doorbladerenHet stapeltje magazines maar even doorbladeren.

wasabi nootjesKnabbelen van de Mitsuba nootjes die we kregen op de Huishoudbeurs.

Naar frituur de markt in OudenaardeSnel een hapje eten. Hier zou je moeten eten tijdens de koers volgens de Nederlandse site Het is Koers.

grote schotel met stoofvlees en frietAlledrie kozen we voor stoofvlees met friet. Kijk eens wat een enorm bord we kregen.

nagellak testenBritt testte nog wat nagellak uit op mijn pink. Vrij snel daarna gingen we toch maar slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *