The Dutch and Their Bikes door Shirley Agudo

The Dutch and Their BikesOp verschillende buitenlandse media viel het opeens op, allemaal reportages over de Nederlandse fietscultuur. Iets waar ik zelf niet van opkijk, het is ook zo gewoon fietsen. Fietsen is mij eigenlijk net als de meeste inwoners van Nederland met de paplepel ingegoten. Dagelijks fiets ik ook naar het station om dan weer verder te gaan met het openbaar vervoer en als ik iets nodig heb in het centrum dan pak ik even de fiets. Wat is dus zo bijzonder aan die Nederlandse fietscultuur? Amerikaanse fotojournaliste Shirley Agudo heeft hierover een fotoboek gemaakt met maar liefst 700 foto’s: The Dutch and their bikes

Over het boek: The Dutch and Their Bikes

Let je eigenlijk wel op fietsers, nee denk ik. Maar als je er op gaat letten op fietsers en op fietsen dan zijn er toch wel heel veel verschillen. Loop maar eens door een willekeurige stad en zie al die fietsen in de fietsrekken en nog vaker buiten de fietsenrekken en zie al die fietsers, jong en oud, Nederlandsers, niet-Nederlanders, iedereen fietst in Nederland. Fotografe Shirley Agudo heeft dit alles mooi in beeld gebracht met foto’s uit Amsterdam, de fietshoofdstad van de wereld, maar ook van foto’s buiten Amsterdam. Fietsers je komt ze eigenlijk overal tegen.

The Dutch and Their Bikes inkijkje

The Dutch and their Bikes is echt een boek om te bladeren, te kijken en te zien wat je eerder eigenlijk nooit is opgevallen. Het boek begint na het voorwoord met allerlei feiten over de Nederlandse fietscultuur en waarom we eigenlijk zoveel fietsen. Verschillende bekende Nederlanders, zoals Steven Rooks en Eberhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam), komen ook aan het woord in dit boek om hun visie te bespreken.

The DUtch and their bikes inkijkje 2

Wat vind ik van het boek?

Bijzonder om Nederland op de fiets door de lens van een Amerikaanse te zien. Wat ik als heel normaal beschouw is helemaal niet zo normaal. Veilig fietsen, fietsenrekken, fietspaden… en meer fietsen dan inwoners… dat kan dus allemaal in Nederland. Het boek in Engelstalig, internationaal dus. Echt een ‘koffietafelboek’!

Over Shirley Agudo

Shirley Agudo is een Amerikaanse fotojournalist. Ze woont alweer 15 jaar in Nederland en is de oprichter van de Amsterdam Street Photographers’ Collective. Shirley Agudo publiceerde diverse fotoboeken, waaronder Bicycle Mania Holland dat ook over de Nederlandse fietscultuur gaat.

In de video hieronder vertelt Shirley over haar boek The Dutch and Their Bikes!

Titel: The Dutch & Their Bikes, scenes from a nation of cyclists
Auteur: Shirley Agudo
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789055948994
Winkelprijs: 29,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Scriptum!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi