De Tuin op Tafel 01/2014

De Tuin op Tafel 01/2014Precies op het juiste moment is dit magazine ‘De Tuin op Tafel‘ gelanceerd. Voor mij dan omdat ik net met een moestuintje ben begonnen en dus best wel wat handige tips kan gebruiken. Ik kwam het ergens tegen en kon een paar pagina’s inkijken, precies het type tijdschrift waar ik van hou. Mooie fotografie, leuke illustraties en een goede afwisseling van informatie, interviews en recepten. Een zoektocht naar dit magazine kon beginnen… Het duurde even maar eindelijk gevonden en na wat later bleek, mijn eigen supermarkt had gewoon een aantal De Tuin op Tafels in het rek staan.

Over De Tuin op Tafel

De Tuin op Tafel heeft als bijtitel grow it, cook it, eat it. Dat dekt ook zeker de lading, alles wat je wilt weten over het kweken van je eigen groenten, het bereiden daarvan staat er in. Een mooi magazine dus voor iedereen die zelf groenten wil gaan kweken en er lekkere dingen mee wil gaan bereiden. De hoofdredacteur van dit magazine is de Vlaamse Angelo Dorny. Hij is journalist, groenexpert op tv en schreef de boeken Angelo’s groentetuin en Het Lekkerste Terras. De volgende stap was dus dit magazine. De Tuin op Tafel heeft drie hoofdonderdelen: grow it, vol moestuintips, cook it, met uiteraard recepten en read it, met dingen die je gelezen moet hebben.

In dit nummer

Lees je alles over instant tuinplezier in de stad op je balkon & terras en wat goede en slechte buren van elkaar zijn. Ook laat Angelo zien hoe je kruiden kweekt en wat je kan zaaien in maart en april. Verder gaat Greendelicious aan de gang met snijbiet en kookt Annabel Langbein uit eigen tuin en krijg je een voorproefje uit haar boek Simply Pleasures. Angelo Dorny ging ook nog op bezoek bij zijn heldin Alys Fowler. Als bijna laatste artikel in het magazine nog een leuke knutseltip voor kinderen, namelijk sierpotjes maken met wasknijpers.

Kortom een leuke afwisseling. Heb je een moestuin en houd je van lekker eten dan is het een aanrader om ‘De Tuin op Tafel’ door te bladeren (en in je winkelmandje te leggen). Een los nummer kost overigens 6,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *