Shopping: Vlaamse magazines

delhaize, feeling, flair, goed gevoel

Tijdschriften, ik kan er echt geen genoeg van krijgen. Al jaren lees ik op zondagochtend de Flair en vaak op zaterdag al de Viva want die zitten toch in een pakket. Op het station kijk ik vaak nog even bij de Bruna als ik wat langer moet wachten op de trein. Heerlijk neuzen tussen al die magazines. Wanneer ik naar België ga kan ik het dan ook niet laten om magazines mee te nemen. Vorige week vrijdag heb ik dan ook een heel stapeltje meegenomen:

Ik nam het Delhaize magazine mee. Dat is het gratis kookmagazine van supermarktketen Delhaize. Zo’n beetje de tegenhanger van de Allerhande. Ik heb de DelHaize app ook op mijn iPad waarop ik dit magazine kan lezen, leuk met allerlei video’s en dergelijke maar op papier blijft toch ook leuk. Misschien ben ik wat nostalgisch…

De Feeling neem ik eigenlijk niet zo vaak mee. Feeling is echt een luxe magazine, een beetje vergelijkbaar met Nouveau. Volgens mij kan je Feeling ook gewoon in Nederland kopen.

De Vlaamse Flair was vroeger ook in Nederland te koop tot Flair Nederland opgericht werd. De Vlaamse Flair is echt anders dan de Nederlandse, een veel jongere doelgroep heeft het in ieder geval. De strip Claire staat er al sinds jaar en dag in, de Nederlands columnist Thom Arisman stopte bij de Nederlandse Flair en ging verder bij de Vlaamse Flair met zijn verhalen over zijn single-zijn en Mieke van Maerle staat in beide edities (soms met een paar woorden verschil).

De Goed Gevoel is ook een magazine die ik graag meeneem, een magazine vol gezondheidsnieuws, verhalen en meer. Eens per jaar heeft dit magazine een doos vol dingetjes bij het magazine (testers, dvd, etc) helemaal gratis. Zo leuk. Wie weet komt het dit jaar weer.

libelle, libelle lekker, marie claire, vitaya,

De Vlaamse Libelle is ook weer net even anders dan de Nederlandse. Meer groen, meer antwoorden op vragen van lezeressen, veel koken. Oké dat heeft de Nederlandse ook wel, maar toch het is net even anders. De Vlaamse editie bedoeld voor een net wat jonger publiek dan de Nederlandse.

Libelle Lekker is echt mijn favoriete kookmagazines, maar dat had je vast al gezien op Brutsellog. Gewoon een hip kookmagazine, leuke layout, lekkere recepten … Gewoon jammer dat dit magazine niet in Nederland mag worden verkocht!

De Vlaamse Marie Claire was eerst eigenlijk een toevoeging van een aantal pagina’s aan de Nederlandse editie. Nu is de Vlaamse editie helemaal zelfstandig. Wat wel grappig is is dat de Nederlandse editie er met een ingenieus systeem er aan vast zit. Je krijgt gewoon twee Marie Claire‘s voor de prijs van één!

Vitaya Magazine heette ooit Evita of eigenlijk nog steeds want nog steeds zie ik de Vitaya en de Evita met exact dezelfde cover en dezelfde artikelen in het tijdschriftenvak. Vitaya lijkt een beetje op de Goed Gevoel, maar dan ook weer net even anders, wat hipper eigenlijk. Eigenlijk heb ik geen idee met welk Nederlands magazine ik dit kan vergelijken.

Zo jammer eigenlijk dat Vlaamse magazines niet in Nederland worden verkocht op een enkele na dan, aan de andere kant is het wel weer leuk om weer met een stapeltje leesvoer thuis te komen. Beetje een mini-vakantiegevoel. Overigens zijn de meeste magazines via Magzine ook te koop op de tablet alleen bladeren door het papier vind ik nog steeds leuker dan bladeren op de iPad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi