Ploggen: 31 Januari 2014

Ploggen, eigenlijk vind ik het best wel geinig. Gewoon at random wat foto’s maken en niet moeilijk te hoeven doen met video’s maken en dergelijke. Alleen moet je wel foto’s maken. Tijdens het winkelen in Hasselt (België) ben ik het helemaal vergeten terwijl daar genoeg leuks is te zien, zoals Kabouter Plop voor de Plopsawinkel, allerlei verkleedde studenten die door stad heen liepen en natuurlijke de leuke winkeltjes.

kalender 31 januari 2014In ieder geval vrijdag 31 januari zijn we (Michel, Britt en ik) naar België gegaan. Stralend mooi weer hadden we in ieder geval.

kopje theeMaar eerst beginnen we de dag met een kopje thee.

afwassenOuderwets afwassen, Michel wast af, ik droog af en inderdaad we hebben geen vaatwasmachine.

auto krabbenNog best koud, de ruiten van de auto moesten ijsvrij gemaakt worden.

België!En dan zijn we toch echt in België en nog steeds is het een zonovergoten dag. Fijn op zo’n vrije dag.

beeld met paarden in HasseltNormaal parkeren we ergens bij een kade in Hasselt, alleen dat was nu niet bereikbaar. Dan maar in een parkeergarage en dan kom je dus ook op een andere manier het centrum binnen.

Lunch bij de Tasty BowlDe Tasty Bowl werd op meerdere blogs en sites aangeraden als super lekker eettentje. Dat klopt helemaal volgens ons drie.

Weer op de Belgische snelweg richting TurnhoutDan op naar Turnhout om supermarkten te bezoeken. Inmiddels begon al wel de spits. Hier nog weinig last van maar even verderop toen we de snelweg afgingen wat meer.

Carrefour PlanetZo leuk om supermarkten in andere landen te bezoeken, oké België ben je zo en veel artikelen zijn gelijk aan hier aan Nederland, maar toch net die andere artikelen doen het. De eerste supermarkt die we vandaag bezochten was de Carrefour Planet in Turnhout.

Vooral blikjes gekochtInhoud winkelwagentje, blikjes Fanta in een smaak die in Nederland niet te vinden is, Theecapsules voor in de Nespressomachine en flesjes drinken voor onderweg.

Delhaize turnhoutOp naar de Delhaize, op zoek naar mijn favoriete toetjes van Goshua en smeltchocolade voor warme chocolademelk en uiteraard hadden ze dat.

I Am a foodie bagDeze tas kon ik echt niet laten hangen “I am a foodie bag”. Die ga ik dus vaker gebruiken bij het boodschappen doen.

Ov chipkaart houderEen cadeautje van de NS, een OV chipkaart houder. Uhm ik zie het nut er niet zo van in, dan moet ik nog steeds de OV chipkaart uit het hoesje halen omdat er een foto op staat.

Goshua toetjes en diet coke cherryYes, mijn favoriete Goshua toetje: vanille crème met karamel en een blikje Diet Coke cherry uit het “USA” vak bij Carrefour. Proberen!

Maakbaar, rok en rol en Wolky SchoenenGeshopt: het boek Rok en Rol en Maakbaar. Beide van die fröbelboeken, nu nog de tijd er voor zien te vinden. Bij een klein winkeltje, Basic (een soort van outlet winkeltje) in galerij De Ware Vrienden in Hasselt vond ik een paar leuke Wolky schoenen die goed zaten, heel belangrijk voor mij. De schoenen waren extra goedkoop, ze hadden al een outletprijs en daar ging nog eens 50% vanaf. 100 euro bespaard op de laatste dag van de solden.

Natuurlijk magazines bij Standaard gescoordVlaamse Magazines, zoals de Vitaya, Goed Gevoel, Libelle en Flair zijn in Nederland niet te koop. Ja oké de Libelle en de Flair natuurlijk wel, maar de Vlaamse edities verschillen heel van de Nederlandse. Bij de Standaard boekhandel in Hasselt dus gelijk even de magazines gescoord.

Chocotoff melkChocotoff melk schijnt in Nederland wel te koop te zijn, nog nooit gezien eigenlijk. Zie hier alleen de pure variant. In België zijn er dus ook de melk en witte variant te koop.

chocomelk van een stokjeNa een dagje shoppen eindelijk tijd voor een warme chocomel. De lekkerste is warme melk met smeltchocolade van een stokje.

nog ff ipadderenNog even wat op de iPad bekijken. Flipboard, die je hier ziet, is trouwens een handige app om eens anders door alle social media te bladeren.

lampjes in de kastSinds kort hebben we zo’n klik aan klik uit systeem, kunnen we eindelijk ook de lampjes in de kast gebruiken. Stopcontact zit namelijk op een onmogelijke plek. Dan is het toch echt tijd om te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *