Chouka’s of Sjaalbroches

Chouka's of Sjaalbroches van Francis & Pi

Pas geleden kocht ik in de opruiming bij Niki Kleding en Kado’s een mooie sjaal van Francis & Pi. Ik kende het merk nog niet dus ik ben op onderzoek uitgegaan. Francis & Pi is een Belgisch merk en opgericht door twee zussen, de een een jurist en de ander vastgoedmakelaar en model. Zij maken luxe sjaals, handtassen, armbanden en de Chouka. De Chouka was niet te koop bij de winkel waar ik mijn Francis & Pi revers sjaal kocht. De Chouka zag ik ook pas op de site van Francis & Pi en leek me eigenlijk wel een leuk idee om misschien wel zelf te maken.

Chouka

Chouka? Dat is een sjaalbroche, een sluiting waarmee je sjaals en pareo’s eenvoudig knoopt met mooie juwelen. De Chouka is bedacht om dat driehoekige sjaals soms lastig te knopen te zijn. De Chouka’s zijn sieraden die gemaakt zijn van gekleurd kalfs- en lamsleder wat gemixt is met verweerd goud en zilver. De materialen die Francis & Pi gebruikt zijn Italiaanse stoffen voor de sjaals en leder wat op authentieke wijze wordt gelooid en gekleurd in een klein atelier in Marrakech. Daarna wordt het door lokale ambachtslieden verwerkt tot armbanden, handtassen en Chouka’s.

Zelf maken?

Wat zou je nodig hebben? Restjes leer waarmee je de blokvormige Chouka’s mee kan maken, goede lijm en een stevige draad of lint waarmee je de Chouka kan knopen om je sjaal. Voor de middelste Chouka op de foto heb je een stevige stof of leder nodig, een heleboel fashionable knopen, naald en draad en een lint om je Chouka mee te knopen. Dan natuurlijk de uitvoering en uiteraard kon ik niet wachten om het te maken en misschien ben je de foto al tegengekomen op Instagram. Dit is mijn eigen Chouka geworden met knoopjes uit de oude knoopjesdoos van mijn moeder.

Anja's Chouka / sjaalbroche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult