Stoner door John Williams

Stoner door John WilliamsBij de naam van de schrijver moest ik eigenlijk eerst denken aan de presentator, maar dat is niet zo. Stoner werd me aangeraden door een collega, die dit een mooi boek vond.

Over het boek: Stoner

Stoner gaat over een jongen, geboren in een arme boerenfamilie, die toch wil studeren in plaats van te kiezen voor het boeren vak. Met veel doorzettingsvermogen slaagt hij en kiest hij voor een carrière als docent Engels. Zijn leven bestaat uit literatuur en de liefde, maar op beide fronten faalt hij. Zijn huwelijk met een vrouw uit een betere, rijkere familie is niet goed, zijn carrière verloopt moeizaam en op een gegeven moment keren zijn vrouw en dochter zich tegen hem, terwijl zijn dochter zijn alles is. Ondertussen is hij verliefd op een ander, maar deze relatie moet worden afgebroken om een schandaal aan de universiteit te voorkomen. William Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit.

Wat vind ik van het boek

Zo enthousiast als mijn collega er over was ben ik niet. Ik heb misschien net die finesses gemist. Het verhaal leest makkelijk weg en je kan je ook een goede voorstelling maken hoe het leven van William Stoner was. Rustig, kabbelend met vervelende gebeurtenissen op het werk en in de relatie. Iedereen kan wel een beetje een William Stoner zijn.

Titel: Stoner
Auteur: John Williams
Uitgever: Dwarsligger
Verschijningsjaar:
ISBN: 9789049802790
Genre: Roman
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi