Ploggen! Een dagje uit het leven van mij in foto’s

Ploggen een combinatie van “Photo” en “Bloggen”, kortom een fotologje dus. Ik zag het al bij meerdere bloggers voorbij komen en het leek me wel leuk om ook eens een logje te maken. Niet van een normale dag van mij, dat is gewoon reizen, werken, reizen, koken, bloggen, relaxen, slapen even kort samengevat maar van een bijzondere dag en dat is 21 Januari geworden. Op deze dag mocht ik na de lancering van een nieuwe Nespresso pure origine grand cru. Kijk mee!

op naar amsterdam uiteraard net ff na 9 uurNiet rond zeven uur in de trein, maar wat later net na negen uur. Fijn voor mij want dan gaat mijn 40% kortingskaart in werking.

amsterdam muiderpoort, was ook al meer dan 20 jaar geledenIk moest naar het Tropenmuseum en Amsterdam Muiderpoort was het meest handige voor mij om uit te stappen. Hier was ik echt zo’n 20 jaar niet meer geweest, heel vroeger liep ik in deze buurt stage.

Tropenmuseum!De locatie Het Tropenmuseum. Mooi gebouw.

Nespresso CornerNatuurlijk werden we ontvangen met Nespresso koffie.

Nespresso presentatie over koffieWat weet een Nederlander over koffie, bar weinig kennelijk.

Nespresso koffie tastingTesten, welke koffie is de nieuwe Nespresso pure origine Bukeela Ka Ethiopia? Hoe proef je koffie op een juiste manier?

nespresso bukeela ka ethiopiaEven een Nespresso Bukeela Ka Ethiopia sfeerbeeld.

ethiopische lunch addis ababaNa de presentatie en koffieproeverij kregen we een lunch aangeboden. Naast broodjes was er ook een Ethiopische lunch wat bereid was door Ethiopisch restaurant Addis Ababa.

de bijenkorfDaarna terug richting het station, maar eerst nog even langs De Bijenkorf. Grappig om daar Chinees door de omroepinstallatie te horen. Ik kom dus echt uit een dorp.

amsterdam centraalEigenlijk is Amsterdam Centraal best een mooi station nu het steeds verder uit de steigers gehaald wordt.

vertrek uit amsterdam csFijn om weer richting huis te gaan.

gelukkig bestaan sites als oma weet raadFijn dat er sites bestaan als Oma weet raad. Tenminste als je de juiste tip eruit weet te vissen.

inhoud goodiebagAltijd leuk de goodiebag goed bekijken. In deze van Nespresso uiteraard de nieuwe smaak Bukeela Ka Ethiopia en twee andere, sterkere lungo’s, een pixie lungo kopje in de kleur van de Bukeela Ka Ethiopia cup en popcorn om een echt Ethiopisch koffieritueel te doen.

geshopt POM 50% en bladenNatuurlijk ben ik bij De Bijenkorf geslaagd in de sale. Niet bij een van de dure shop-in-shops maar met een Pom Amsterdam cape en sjaal. Voor in de trein nog een leuk pakket bladen gescoord.

Bloggen want heb natuurlijk gelunchtEen dag zonder bloggen kan eigenlijk niet bij Brutsellog. Ook de Ethiopische lunch bij het Nespresso event moest er even op.

kip snijdenBij koken hoort snijden, vandaag moest de kip voor de saté gesneden worden.

kokenKoken! Het werd kruidige spitskool met saté.

bladerenNa het eten lekker bladeren door de nieuwe magazines.

kopje theeKopje thee met de ‘apple tarte tatin’ smaak van Twinings.

true detective kijkenOveral reclame gezien van de HBO serie True Detective, eens een poging wagen, maar helaas geeft mij maar Britse of Scandinavische detectives. Dit was me een partij traag, niet normaal meer.

slapenEn dan is het weer tijd om te slapen, morgen weer een drukke dag op het werk met aansluitend een kookworkshop.

Ploggen is bedacht door 10e.nl, elke dag maakt zij weer een nieuwe plog.

2 gedachten over “Ploggen! Een dagje uit het leven van mij in foto’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *